CITO-, IEP- en NIO-TOETSTRAINING

Home >> Content >> CITO-, IEP- en NIO-TOETSTRAINING

In groep 8 wordt op steeds meer scholen de NIO-toets afgenomen. Daarnaast maken de leerlingen in februari de Cito-eindtoets. Op basis van de NIO-toets wordt een voorlopig schooladvies gegeven. Op basis van de Cito-toetsuitslagen en het advies van de leerkracht wordt een definitief advies geformuleerd.

De NIO-toets is een nationale intelligentietest en wordt ingezet om te bepalen welk onderwijsniveau in het voortgezet onderwijs het meest geschikt is voor je kind. De toets bestaat uit zes subtests: synoniemen, analogieën, categorieën, getallen, rekenen en uitslagen. Tijdens de training maken en bespreken we met de leerlingen oefenopgaven van de verschillende onderdelen, geven uitleg waar nodig en werken aan eventuele hiaten in hun kennis of vaardigheid. Daarnaast werken we bijvoorbeeld ook aan hun woordenschat.

De Cito-eindtoets basisonderwijs is een hulpmiddel bij de keuze van het voortgezet onderwijs. De toets bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen / wiskunde, studievaardigheden en eventueel wereldoriëntatie. Tijdens de training wordt gewerkt aan een of meerdere van deze onderdelen, afhankelijk van de behoefte. Daarnaast maken we een logboekje met en voor de leerlingen met daarin reken-, taal- en spellingsregels. Doordat kinderen werken met Cito-materiaal raken zij hiermee vertrouwd, kunnen hiaten worden opgespoord en verholpen.

Procedure

Je kunt je telefonisch of via de webmail aanmelden. Intake - naar keuze - telefonisch of op onze locatie. De lessen worden gegeven door vakbekwame studenten of door ervaren docenten. In overleg kunnen wij vaststellen wie de bijles het best kan verzorgen. Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Op basis van de informatie die je ons geeft, krijg je van ons een advies hierover. Naar behoefte kan de gekozen aanpak op ieder gewenst moment worden bijgesteld. Dit kan nodig blijken wanneer wij de leerling beter leren kennen en zeker ook wanneer de omstandigheden veranderen. Kortom, we zijn flexibel. Ons enige doel is de leerling zo goed mogelijk te helpen.

Tarieven

De tarieven voor de toetstrainingen zijn als volgt: 

Studentenlessen 27,50 per uur

Lessen onderwijsasssistent 30,- per uur

Docentenlessen 37,50 per uur

De lessen worden per maand, achteraf, gefactureerd.

Aanvullend

Deze trainingen zijn een-op-een trajecten, privélessen.

De lessen duren 60 minuten. Dag en tijd waarop de les plaatsvindt, wordt in overleg afgesproken. Ook dit kunnen wij aanpassen wanneer je omstandigheden daarom vragen.

Afgesproken lessen kunnen tot de vooravond van de les kostenloos worden afgezegd. Lessen die op de afgesproken lesdag worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag over deze dienst?

Laat het ons weten via onderstaand formulier en wij nemen spoedig kontakt met u op.

BIW

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.