VOORBEREIDING TOETSEN GROEP 8: Cito, IEP, Drempel, NIO, Dia en ADIT

Home >> Content >> VOORBEREIDING TOETSEN GROEP 8: Cito, IEP, Drempel, NIO, Dia en ADIT

In groep 8 kunnen er verschillende toetsen worden afgenomen. Op de de meeste scholen wordt aan het begin van het schooljaar een toets afgenomen om een voorlopig advies te kunnen geven. Dit kan een Cito toets, de B8, zijn en/of de NIO-toets en/of de Drempeltoets. Verder wordt op een aantal scholen halverwege het schooljaar een Citotoets, de M8, afgenomen. Tenslotte wordt als eindtoets gekozen voor :  de Cito E8, de IEP, de DIA-toets. Daarnaast bestaat er nog de ADIT (ROUTE 8-eindtoets). d.i. een capaciteitentest voor groep (6,7 en) 8. De DIA-toets en de ADIT zijn adaptieve toetsen d.w.z. dat leerlngen getoetst worden op hun eigen niveau. De Cito-, IEP- en DIA-toets bestaan uit verschillende onderdelen zoals bv: rekenen, begrijpend lezen, spelling, taalverzorging, woordenschat en soms wereldorientatie. De NIO- toets en Adit zijn intelligentietests die een indicatie geven van het niveau voor de middelbare school. Omdat veel van onze leerlingen onderpresteren op toetsen in het algemeen, bieden wij deze voorbereiding aan. Hierdoor vergroten wij de kans op een passend schooladvies voor hen.

 

Tarieven

De tarieven voor de toetstrainingen zijn als volgt: 

Studentenlessen 27,50 per uur

Lessen onderwijsasssistent 30,- per uur

Docentenlessen 37,50 per uur

De lessen worden per maand, achteraf, gefactureerd.

Aanvullend

Deze trainingen zijn een-op-een trajecten, privélessen.

De lessen duren 60 minuten. Dag en tijd waarop de les plaatsvindt, wordt in overleg afgesproken. Ook dit kunnen wij aanpassen wanneer je omstandigheden daarom vragen.

Afgesproken lessen kunnen tot de vooravond van de les kostenloos worden afgezegd. Lessen die op de afgesproken lesdag worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag over deze dienst?

Laat het ons weten via onderstaand formulier en wij nemen spoedig kontakt met u op.

BIW

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.