Blog van Jenny

Home >> Blogs >> Blog van Jenny

Toen en nu

Praten over opvoeding is van alle tijden, vermoed ik. En zolang er door mensen geschreven wordt, wordt er ook over opvoeding geschreven. Dit is wat Socrates, een filosoof uit het klassieke Griekenland er rond 400 voor Christus over zei:

Eigen oplossingen

Om negen uur gaat meester Huib naar groep 5 om Safiyo op te halen. Zij moet nog een Cito-toets begrijpend lezen maken.

NEE is NEE en JA is JA

Nu de kinderen allebei konden lezen, mochten ze zelf in de “gids” kijken en voor iedere dag de twee tv-programma’s uitkiezen die ze wilden zien.

EEN KNUFFEL DOET WONDEREN

Hé Jer, jij had toch een proefwerk morgen?
Ja, hoezo?
Wanneer ga je daarvoor aan het werk? Je moest een hoog cijfer halen, zei je.

BOOS ZIJN, MAG DAT?

Victor is meestal een vrij rustig en opgewekt ventje, maar als hij slecht geslapen heeft, schiet hij weleens uit zijn slof.
Vandaag bijvoorbeeld.

EEN ROZE OLIFANT

We hebben het druk, mijn vriendin en ik: allebei een baan, opgroeiende kinderen, een man, een huishouden …… nou ja, het bekende verhaal. Het lukt ons dus niet vaak om af te spreken en samen eens even rustig een kopje koffie te drinken en wat bij te praten. Maar vanmiddag wel.

ZONDE

Niet zo lang geleden was ik in de Haagse binnenstad. Ik hou niet van winkelen in drukke winkelstraten, maar soms lijkt het onvermijdelijk, vat ik moed en stort ik mij in het gewoel van de Spuistraat.

ZELF DOEN!?

Herken je dit? Je weet dat je kinderen – of je leerlingen – allerlei dingen moeten leren; ze moeten leren zelf hun veters te strikken bijvoorbeeld.

PRIKKEL DE NIEUWSGIERIGHEID

Ik heb zeker een uur werk in de keuken. Daarom heb ik mijn jongste spruit Wouter van vijf aan de keukentafel gezet met mijn collectie plastic bakes, dekseltjes en bekers en er is een prachtige stad ontstaan waar hij nu met zijn autootjes doorheen rijdt.

NIET DOEN!

NIET DOEN
“Niet doen”, “niet aankomen”, “niet met je vingertjes in het stopcontact”.